Aspekter og relationer

Efter at have kigget på planeter i tegn og huse er vi nået til den sidste del, der handler om planeter i Aspekt. Her handler det først og fremmest om de relationer – beregnet ud fra geometri – som der er opstår i mellem planeters position. Her er det vigtigt at skelne mellem det Primære Aspekt og det Sekundære Aspekt. De sekundære aspekter bruger man ikke i Dagens Horoskop, da stjernetegn skal være baseret på større påvirkninger end de kan give.

Det personlige aspekt

Men laver man et personligt Horoskop, er det her at man fintuner en beskrivelse. Det er altså de store linjer, der bliver aflæst i det Primære aspekt og da det netop er baseret på vinkler, så er der en vis margen. Her på uge- og månedshoroskoperne betegner vi den lille usikkerhed med ord som sandsynlig og mulighed eller potentiel og formentlig. De store retninger som positiv og negativ, hvad angår de store ting i livet som familie og kærlighed, samt økonomi og karriere er der gode læsninger for retning i livet.  En margin kaldes for Orbis – og angiver det spillerum der er for fortolkning.

Det ligger i vinklen

De kvaliteter der ligger i vinklen kaldes forskellige ting. Her er harmoni eller dynamisk samt neutral.  Vi arbejder med forskellige begreber, som kaldes Konjuktion på 0 grader og Opposition på 180 grader.

Dernæst er der Trigon og Kvadrant og sluttelig Sekstil. Er det ikke nogen af delene siger man at det er Uaspekteret.

To sider af samme person

To sider af samme person

Konjuktion og Opposition

En konjuktion anses for at være harmonisk aspekt. Det beskriver en forbindelse der fungerer og er konstruktiv. Oppositionen anses naturligvis mest som disharmonisk, men man skal huske på at der ligger motivation og ikke mindst energi – alt efter personen bag. Der er meget drivkræft i modgang – men det spejles i den personlighed. Derfor erdet så vigtigt at arbejde med den hele person – OG de enkelte aspekter.

Relaterede artikler og horoskoper..

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop