Horoskop

Dit Horoskop

– en nøgle til forståelse af dig selv
Du læser dem hver dag – ligesom dine forældre gør det. Det handler om, lige at få et – eller flere – gode råd og vejledninger om hvad fremtiden bringer. En gang var det dagens horoskop i dagens avis. Ugebladene bragte ugens eller månedens horoskop, som blev læst med den største interesse – for som Storm P engang sagde: det er svært at spå – især om fremtiden. Men stjernerne har altid været der. Planeterne har været i kredsløb om solen milliarder af år inden mennesket var til og påvirket al liv med sine sære kræfter. Et horoskop er ældgammel videnskab – for vi har altid kigget ud på stjerne for svar. De allerældste civilisationer begyndte at bruge den viden om planeternes stilling – og et horoskop var født.

Horoskop – tydning og betydning

Horoskop kommer fra græsk og betyder helt oprindeligt Ascendant – det er latin og er betegnelsen for hvor solen stiger op på himlen. Et horoskop er altså en astrologisk tegning og teknik, som angiver solen og planeternes bane – også vores egen. For omkring 2500 år siden stødte den persiske, egyptiske og mesopotanske kultur – og dermed astrologi sammen. Alle havde fulgt himlen efter tegn – og nu blev det hele samlet. Dette var især takket Alexander Den Store der erobrede dele af områderne og skabte en infrastruktur og en samling af viden om stjernerne der udgjorde starten på et horoskop.

Horoskop – en mesterlærling bliver til

Når der skal udarbejdes et horoskop skelner man mellem teori og tydningskunst. Tydningen er som en oversættelse af et ældgammelt sprog – hvor der bruges symboler i stedet for ord. Derfor er det som alt andet med symboler en kunst på linje med forståelsen af tonearter, lægevidenskab, bygningskonstruktion og fordi det netop er symboler er der en personlig fortolkning henover hvert symbol. At lære at tyde et horoskop tager derfor typisk tre til fire års studier, hvor man lærer teori og de forskellige lag, der gemmer sig bag hvert symbol. Derefter skal det prøves rigtigt mange gange sammen med en erfaren astrolog – altså en form for mesterlære – inden man selv kan mestre det. Så når man kaster sig ud i den spændende tydning er det en slags uddannelse på over ti år. Derfor er der kun ganske få superastrologer – både når det gælder nationalt som internationalt.

Horoskop – forskellige typer

Når man laver et horoskop tager man udgangspunkt i et givent tidspunkt og et givent sted på Jorden. På astrologisk er det ”Radex” – som på latin betyder ”rod”. På den baggrund laves der hjælpehoroskoper, som fortæller hvilke konstellationer, som har betydning for netop denne rod. Det betyder så at et horoskop i sig selv ikke er en fortælling, men støtter sig op af hvor og hvordan planeterne står i forhold til hinanden. Her skelner man mellem et horoskop for personer kaldet Natalastrologi eller psykologisk astrologi. Det er dem som danner bagrund for dagens horoskop og årets horoskop.
Dernæst er der Mundan astrologi, som handler om lande og dem som har magten i de respektive lande. De er specielt spændende i disse tider med uro og opløsning.
De sidste er Horar astrologi og beskæftiger sig med spørgsmål, man har til fremtiden. De kaldes et øjebliks horoskop og kan være rigtigt svære, fordi det kræver særdeles præcise oplysninger og netop handler meget om tolkning. Det er ikke bare en person og personlighed, men en vejledning i livet – en retning. Her er der tale om en guide, hvor det også vigtigt selv at reflektere. Der er meget livskundskab og ikke mindst viden om den menneskelige karakter, som er gemt her.

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop