Hvad er et hjælpe horoskop

Hjælpe horoskoper??

Som nævnt i vores tidligere artikler, så er der Radix, som er roden og hvor forståelsen og betydningen baserer sig på de hjælpe horoskoper, der er under roden. Her skelner man mellem et progressivt horoskop og et transit horoskop. Det progressive er om at man kigger frem i tiden efter en formel hvor 1 dag = 1 år. Et transit horoskop handler om hvor planeterne står på det tidspunkt, som man ønskler at undersøge. Her er man nødt til at have et stort bagkatalog og praktisk viden. Der ud over er der en masse andre typer hjælpehoroskoper. De mest kendte er Solar horoskop og lunar horoskop og en række teknikker som man kalder Profektioner og Direktioner. Også her er der forskellige grader, hvor man skelner mellem primær, sekundær og tertiær direktion. Især direktionerne benytter man sig meget af stadig, mens profektionerne ikke er så anvendte længere.

Et horoskop består af symboler

Når man vil ind i denne videnskab skal man lære at kende de vigtigste elementer i symbolikken. Det vil sige planeter, stjernetegn og huse. Her arbejder man lidt forskeligt i Østen i forhold til Vesten. I den indiske metode baserer man sig på firkantede, mens man i Vesten som udgangspunkt bruger runde tegninger. Planetlæren har ændret sig som flere planeter meldte sig på og af banen. Her er Uranus og Neptun kommet med, medens Pluto først var på og siden fået ændret sin rolle efterhånden som dens status ændrede sig.
Stjernetegn er en opdeling af himlen på tolv, som de fleste kender. Det er baseret på stjernehimlen og defineret ud fra årstiderne. Dette gælder i Vesten og kaldes en tropisk Zodiak. Det starter i forårspunktet som så er nul grader – og er Vædderen. Derefter bevæger det sig langsom baglæns set ud fra fixstjernerne – og denne teknik hedder præcession.

I Østen og i særdeleshed Indien benytter sig af siderisk zodiak og er defineret i forhold til fixskjernerne.
Det er vigtigt at sige at i takt med tiden er der kommet en forskel på den vestlige og østlige aflæsning og dermed fortolkning, da de ikke bevæger sig på samme måde og dermed er forskudt i forhold til for 2500 år siden.
Dernæst er der huse – læs mere her om forskellige huse.

Relaterede artikler og horoskoper..

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop