Et hus i et horoskop

Sådan læses et horoskop

De 12 huse skal ses som en deling af døgnets timer. Dermed er de baseret på den placering af længdegrad – som også er kaldet for meridianen og bag efter horisonten som er for det sted som horoskopet er opstillet for. Dermed bliver der lidt som et avanceret koordinatsystem, hvor meridian og horisont udgør horoskopets akser. Det ligner på flere måder et koordinatsystem for der er opdelt i fire felter. Disse kaldes på latin for Kvadranter og på græsk for Tetrapos. Fordi de både er geografisk og astronomisk bestemt er de ens for ethvert horoskop.

Opdeling 

Husene – eller som det hedder på græsk Dodekapotos – er således en opdeling af disse kvadranter og her findes der er række forskellige hussystemer. Tilknyttet disse er der naturligvis en række fortolkninger og tydningssystemer og hos os i Vesten er det mest almindelige og udbredte system – som vi naturligvis også bruger og benytter os af når vi laver vores horoskoper – Placidus de Titos, som var en munk tilbage i Renæssancetiden. Systemet er naturligvis langt, langt ældre og Placidus har helt sikkert baseret sin viden om stjernetegn på de lærdes fra de Arabiske lande. Det er som bekendt her at civilisationerne for første gang begyndte at samle viden i biblioteker. Her fandtes den allerførste viden om hvordan verden så ud dengang. Det har været særdeles spændende at gå rundt her – og der var kun adgang for de lærde.

Det store billede

Når Dagens horoskop bliver lavet er det altså naturligvis en generel fortolkning, der er åben og som er baseret på en mere overordnet plan. Den er ikke præcis på sammen måde som hvis du har adgang til de personlige data – som fødselstidspunkt og sted. Derfor er der ikke mange detaljer i dette horoskop, men mere en blanding af generel viden om de personligheder, der gemmer sig bag de forskellige stjernetegn

Relaterede artikler og horoskoper..

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop