Jomfruen

Jomfruen er født mellem 24. august og 23. september

Du tager livet ind gennem grundig analyse, en uset arbejdsomhed og en perfektionisme som til trods for den er grundigt indarbejde alligevel forsøger – eller rettere bestræber – sig på at blive endnu bedre. Målet er sandheden og den går gennem alle fakta fra det store billede gennem hver en detalje. Du er et hovedmenneske, hvor rigtigt meget foregår indeni. Så meget at alt simpelthen ikke kan komme med ud – om så du prøvede. Detaljerigdommen er stor. Derfor er der denne reservation over for andre. For der kan jo være mere. Samtidig ar du beskeden med en samvittighed overfor dig selv og andre. Du er etik og poesi, som aldrig sover før den sidste hånd er lagt på værket, alle sten er vendt – og alt er fuldført. Du hviler først når du har fået dit ”mission accomplished”. Hvor end du kommer hen bliver rod til orden. Og en mailboks bliver ikke efterladt med ulæste beskeder.

Det samme gælder for Jomfruen når det kommer til kærlighed. Der skal være orden i kaos. Du laver lister – inde i hovedet – over det positive som skal forblive status quo og det negative, der systematisk skal væk. Dit liv skal være retfærdigt – ikke bare over for dig selv men også for dine nærmeste. Det er meget sjældent penge eller status der er drivkraften – men at gøre verden til et bedre sted for alle.

Den lyse side af Jomfruen

På trods af at ordet kan have en negativ klang, så er det på ingen måde det der kendetegner Jomfruen. Næsten tværtimod. Det er netop renheden – at det netop ikke handler om magt – men om mening.

Verdens indretning skal være ligelig, logisk og til gavn for alle. Med en hukommelse som en elefant og knivskarp evne til at belyse detaljen er du formidabel til at komme med gode råd. Det er helt sikkert dig, som folk i problemer kommer til, hvis de kan tåle at der bliver stillet – meget – skarpt på deres problemer. Til gengæld for de løsninger uden fordømmelse. De kommer beriget ud efter at have åbnet sig. For du kommer hurtigt til kernen af problemet – så der er fokus på det i stedet for alt det man tit kommer til at stille udenom. Det nemme og knap så konfliktfyldte.

Du vil helst tosomheden for den giver dig plads og det er en heldig kartoffel, der får en indsigtsfuld og belæst, vittig og charmerende partner i livet. En der passer på dig og som er nøjsom. En Jomfru passer godt på pengene, for fornuften driver foretagenet. Igen er det sansen for detaljen i livet og budgettet. Tingene skal systematiseres og overholdes.

Det gælder også helbredet. Her bliver læge og tandlæge frekventeret med stor præcision. Der er sjældent noget at komme efter, men det fritager ikke for bekymringer – for der kan jo være noget man har overset. Stress er noget man skal være opmærksom på – især fordi du har en tendens til at vende tingene ind ad. 

Den anden side af Jomfruen

Du har en tendens til at fokusere for meget på facts, at du helst ikke træffer en beslutning, før du er sikker på, hvordan det virker i praksis. Dette kan gøre en proces langsommelig og virke som om man er handlingslammet.

Med al fokus rettet mod detaljen kan man godt have en svaghed når det kommer til det store billede – og det rette perspektiv. Med logikken og systemerne i højsædet har fantasien og evnen til at ”tænke ud af boksen” have meget trange kår.

Du er ikke vild med impulsivitet og spontane handlinger baseret på følelser alene. En handling skal rationaliseres og forstås. Derfor kan du have svært ved at sætte sig i andres sted. Især hvis de er følelsesmæssigt involverede og engagerede. Det er ikke alt i livet der kan sættes på formel. Et spørgsmål kan have mange eller endnu værre ingen svar. Det kan være modsætningsfyldt og svært.

”C´est la vie” skal man kunne sige til sig selv på bedste franske og tilbagelænede stil. En disciplin der ikke falder Jomfruen naturligt. Man kan også have en tendens til at se bagud. Falde i staver i en analyse og gøre tingene mere komplekse end de er. For når fokus er på problemet – og ikke løsningen, så kan det give anledning til stress. Det er det der for opmærksomhed der gror. Så dyrk ikke problemerne.

Du kan have en tendens til at virke utilfreds med hvordan tingene er. Den opmærksomhed på det uperfekte kan være farlig og noget du skal være opmærksom på. Som Tina Dickow synger: Sometimes if you want to hold on – you got to let go”. Det er en øvelse i livet. At give slip for at holde fast I sig selv. Det er Jomfruens fordring i livet.

Læs dagens horoskop for Jomfruen

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop