Vædderen

Vædderen er født mellem 21. marts og 20. april

Det første stjernetegn i dyrekredsen er Vædderen. Det passer godt med et af deres karaktertræk, for en vædder ser først og fremmest sig selv. Det er lederen af flokken og den person der får gang i tingene. Det er handlingens mand, såvel som kvinde.

Skal en opgave klares og færdiggøres, så er det en helt anden ting for Vædderen er en opstarter – en i gang- og iværksætter – og sjældent en afslutter. Det er vædderen der finder gaven, men ikke den der pakker den ind.

De positive sider af Vædderen

Skal du starte et projekt eller trænger du til nye ideer, så er det Vædderen du kontakter.

Du har en evne til lede folk og sætte ting i gang – og folk lytter, når du siger noget. Du er forandringsparat, og ser altid muligheder frem for begrænsninger. Det er lige på – og nogle gange hårdt. Du er stålfast i troen på at det nok skal lykkes.

Dermed er du naturligvis præget af mod – og kombineret med evnen til at få folk med dig møder du sjældent modgang. Det ligger i din personlighed. Det er engagementet, troen og viljen til at overbevise, der er de ord folk sætter på dig, når de fortæller andre, hvorfor de netop er med dig, når et projekt søsættes. Selvom det ikke altid er lige velovervejet, så finder folk hurtigt ud af, at det oftere er bedre at handle på – end at snakke om tingene. Det er en handlingskraftig person folk finder bag ved Vædderens veltalende ydre.

”Do it – do not dream it”, synes at være dit valgsprog. Hvor der er en vilje er der en vej og hverken et bump, T-kryds eller en korsvej får dig til at stoppe op. Hellere afsøge de forskellige veje ved at betræde dem. En forhindring er en udfordring og opfordring til at handle, et bump skal udjævnes og et sving skal tages i overhalingsbanen.

Du er ligefrem og ærlig – så når du roser ved folk, at det er fra hjertet. Det er også dine råd, der bliver søgt, for i sidste ende vil folk hellere have en sandhed end trøst. Derfor er du også den der melder først ind, når der er brug for en hjælpende hånd, hvis venner, bekendte eller familie har brug for trøst, gennemgår en krise eller oplever et uoverstigeligt problem.

”Søg – og du skal finde” er dit motto.

Den anden side af Vædderen

Har man drive og engagement, har man også temperament og en Vædder er også kendt for at være udafreagerende og voldsom, hvis en henslængt kommentar i god intention, fejlagtigt bliver opfattet som en fornærmelse. Der kan en Vædder godt blive lettere hysterisk og få et anfald af raseri, der kan give de fleste børn i trodsalderen kam til eget hår. Det er ofte Vædderen, der har det lidt kedelige ry, at tingene er aldrig bliver helt færdiggjorte. Der er sjældent tålmodighed til at fuldende en opgave, for der ligger altid en ny og venter – og når først en tanke er blevet til handling, så er der ingen vej tilbage, selvom projektet knap er færdigt. Sådan er det, når man kombinerer spontanitet med handling. Derfor er du den uafhængige leder, der hader at tage imod andres ordrer og som godt kan blive lidt fornærmet eller slet og ret sur, når man ikke får lov til at køre showet.

Det er godt at kende sine stærke og svage sider, så man kan gøre sit for ikke at blive forvekslet med et lidt forkælet curlingbarn, der er vant til at andre fejer banen for en.

Så et godt råd er at tøjle temperamentet og få et system i sine ideer. Hvilke skal der handles på – og hvilke skal i gemme eller helt i glemmeklassen.

Et andet og tæt forbundet problem er den til tider manglende evne til at tænke før man taler. Med meget på hjerte – og en stærk spontanitet og iboende ærlighed – giver ofte det udkast, at man siger tingene ligeud – uden tanke for indpakning og etikette. Denne umiddelbarhed er ofte noget man sætter pris på, men som også er det der kan give problemer – ude på arbejdspladsen som hjemme med familien.

Læs dagens horoskop for Vædderen

Horoskoperne.dk - Gratis Horoskop